Så kan du motivera din familj att dricka mer vatten

Att dricka tillräckligt med vatten är avgörande för både hälsan och välbefinnandet, vilket gör det viktigt att motivera hela familjen till att dricka tillräckligt med vatten varje dag. Här är några tips på hur du kan motivera din familj att dricka mer vatten tillsammans.

Gör det roligt att dricka vatten tillsammans

Att göra det roligt att dricka vatten kan vara ett effektivt sätt för att kunna få hela familjen att dricka mer i vardagen – du kan till exempel investera i roliga vattenflaskor med olika färger eller mönster som varje familjemedlem kan välja efter smak. Att få en egen vattenflaska kan göra det mer lockande att vilja dricka mycket vatten, särskilt när det kommer till att motivera barn.

Många familjer väljer därför att investera i Air Up-vattenflaskor, som genom doft lurar hjärnan till att tro att man dricker vatten med smak. Det finns en mängd olika spännande smaker att välja mellan, som till exempel citron, cola eller ananas. För att fylla på sina smakpoddar, väljer de flesta att införskaffa poddar till Air Up i svensk butik, som är både billigare och mer hållbara.

Skapa en vattenutmaning för hela familjen

En vattenutmaning kan vara ett annat bra sätt att få hela familjen att dricka mer vatten. Du kan till exempel sätta upp ett mål för hur många glas vatten varje familjemedlem ska dricka varje dag och belöna den som når målet först varje vecka. Att ha en gemensam belöning som en familjeutflykt eller en filmkväll kan också vara motiverande för att dricka mer vatten.

Det kan också vara roligt att ha en gemensam vattenpaus varje dag där ni samlas och dricker vatten tillsammans, kanske med en liten tävling om vem som kan dricka snabbast. Genom att hela familjen har valt ut sina favoritsmaker som passar till Air Up-vattenflaskan, kan göra det både roligare och godare att dricka mer vatten i vardagen och må bättre tillsammans.

Gör det till en vana att dricka vatten vid specifika tillfällen

Att göra det till en vana att dricka vatten vid specifika tillfällen kan göra det lättare att få hela familjen att dricka mer. Till exempel kan ni bestämma att ni alltid ska dricka från Air Up-vattenflaskan innan varje måltid eller efter varje träningspass. Att ha vatten lättillgängligt med er när ni är på språng kan också underlätta att få i er tillräckligt med vatten under dagen.

Genom att göra det roligt att dricka vatten tillsammans, skapa en vattenutmaning för hela familjen och göra det till en vana att dricka vatten vid specifika tillfällen kan du motivera din familj att dricka mer vatten och främja en hälsosam livsstil. En Air Up-vattenflaska gör det även roligare att dricka vatten, särskilt när det finns svenska butiker som säljer billiga smakpoddar.